Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kamu Bankaları Zamlı Promosyon Açıklaması Emeklileri Sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kamu Bankaları Zamlı Promosyon Açıklaması Emeklileri Sevindirdi
 hozathaber.com Muhabiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının zamlı promosyonunu açıklamasının ardından ödemeler bugün hesaplara geçiyor. Emekliler 8 ila 12 bin TL arasında ödeme alacak. Peki çift maaş alanlar için durum ne?

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının zamlı promosyonunu duyurmasının ardından, binlerce emekli vatandaşımızın beklediği ödemeler hesaplara geçiyor. Emekliler, bu yeni gelişmeyle birlikte 8 ila 12 bin TL arasında ödeme alacaklar. Ancak, çift maaş alan emekliler için durum nasıl?

Yeni Gelişme: Çift Maaş Alan Emekliler İçin Ayrı Promosyon Hakkı

Kamu bankaları pazartesi günü başvuruları almaya başlamıştı ve bugün itibarıyla zamlı promosyonlar emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Ancak, emekli promosyonunda çoğu emeklinin bilmediği bir detay ortaya çıktı: Çift emekli maaşı alanlar için ayrı ayrı promosyon hakkı bulunuyor.

Milliyet'e konuşan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, güncelleme ile ilgili olarak "Eğer halihazırda devam eden bir sözleşmeniz varsa, mutlaka şubeye gitmenizi ve müşteri temsilcisine talebinizi iletmenizin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ayrıca, ATM, SMS, telefon ve e-Devlet aracılığıyla da promosyon sözleşmesi yapılabildiğini belirtmek isterim." dedi.

turk-lirasi-6.jpg

Yılmaz, promosyonlarla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Sizin almış olduğunuz emekli maaşına göre promosyon rakamı belirleniyor. SGK son yayınladığı duyuru vasıtasıyla, dul yetim maaşı alanların promosyon ödemelerinin 5.000 TL'den başlayarak yukarı doğru çıktığını belirtti. En üst tavan promosyonu ise 12.000 TL olarak belirlendi.

Kimler Çift Promosyon Alabilir?

Sosyal güvenlik sistemimizde, 2 ayrı maaş alma hakkınız mevcuttur. Yasal mevzuatta bu, dul ve yetim aylığı olarak geçmektedir. Yani, vefat etmiş olan eşinizden hem de anne veya babanızdan maaş alabilirsiniz. Ancak, burada en önemli kıstas, emekli maaşı alacağınız kişinin ölüm tarihleri ve emekli olunan kurumlar belirleyici kıstas olmaktadır.

Örneğin, 2008'den önce hem eşinizden hem de anne veya babanızdan vefat durumu varsa ve emeklilik kurumları da farklı ise, eşten dul aylığı, anne veya babadan yetim aylığı alma hakkına sahipsiniz. Ayrıca, emekli maaşları da dosya bazında hissesine göre verilmektedir. Bu nedenle, hem eşinizin emekli maaşını hem de anne veya babanızın maaşını alabilirsiniz. Bu ayrı dosyalar olduğu için, bankada ayrı ayrı promosyon hakkınız doğmaktadır.

Bu gelişmelerle birlikte, çift maaş alan emekliler de promosyon haklarından tam olarak yararlanabilecekler.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.