Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Ziyareti: Yeni Bir Başlangıç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Ziyareti: Yeni Bir Başlangıç
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan basın toplantısında PKK'ya karşı ortak hareket edileceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yurt dışı ziyaretlerine başladı ve 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde önemli gelişmelere imza attı. Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Kalkınma Yolu Anlaşması dahil olmak üzere çeşitli anlaşmalar imzaladı.

Erdoğan, görüşmelerin ardından düzenlenen basın açıklamasında, Irak ile Türkiye arasında güçlü bir komşuluk ilişkisi sürdürme iradesine vurgu yaptı. PKK'nın terör örgütü ilan edilmesinin memnuniyetle karşılandığını belirten Erdoğan, terörle mücadele konusunda iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ticaret Hacmini Artırma Hedefi: İki ülke arasındaki ticaret hacmini 20 milyar dolar seviyesine taşımak için kararlı olduklarını belirtti ve yapılacakları değerlendirdiklerini ifade etti.

Su Krizi ve İklim Değişikliği: Su krizi ve iklim değişikliği gibi küresel meselelere dikkat çeken Erdoğan, bu konuların tüm dünyayı olumsuz etkilediğini ve iş birliğiyle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin İçin Destek: Filistin'deki insani dramı durdurmak için Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber edeceğini belirten Erdoğan, İsrail-İran geriliminin bölgeye olumsuz etkilerine de değindi.

Irak'ın Birliği ve Bütünlüğü: Irak'ta farklı etnik ve dini kesimler arasında ayrım yapmadıklarını ve Irak'ı bir bütün olarak gördüklerini vurgulayan Erdoğan, Irak ile ilişkilerinin komşuluk hukuku çerçevesinde devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti, Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir başlangıç olarak nitelendirildi ve iş birliğinin daha da güçlenmesine yönelik umutları artırdı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.