Deprem riski yüksek Elazığ'da öğrencilere afet bilinci eğitimi veriliyor

Deprem riski yüksek Elazığ'da öğrencilere afet bilinci eğitimi veriliyor
Elazığ'da, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Birimi'nde (AKUB) yer alan öğretmenler ve personel, okullarda öğrencilere afet bilinci aşılıyor.

Elazığ'da deprem riski yüksek bir kentte, 2 yıl önce gönüllü 27 öğretmen ve 13 kurum personelinin katılımıyla Afet Koordinasyon Üniteleri Birimi (AKUB) kuruldu. Bu birim, AFAD İl Müdürlüğü'nde ilk yardım, teknik arama, psikososyal destek, güvenlik, cihazla arama ve barınma konularında eğitim alarak öğrencileri afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarına başladı.

Öğrenciler Afetlere Karşı Bilinçlendiriliyor

Eğitim çalışmaları kapsamında, AKUB ekibi okul okul dolaşarak öğrencilere afet durumunda yapılması gerekenlerle ilgili teorik ve uygulamalı bilgilendirme yapıyor. Ekiplerin son durağı Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi oldu. Öğrencilere afetlere karşı bilgilendirme sunumu yapan ekipler, daha sonra kentte meydana gelebilecek bir deprem sonrası tahliye, ilk yardım ve enkaz altında kalan yaralıların kurtarılması konusunda tatbikat gerçekleştirdi.

Afetlere Hazır Olmanın Önemi Vurgulandı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, bölgenin deprem riski altında olduğunu vurgulayarak, bu tür eğitimlerin önemine değindi. Yiğit, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının afetlere karşı hazır olmalarının gerekliliğini belirtti ve bu doğrultuda yapılan eğitimlerin önemini vurguladı.

Gönüllülük Esasına Dayalı Hizmet

AKUB üyesi Suat Toksöz ise eğitim çalışmalarının gönüllülük esasına dayalı olduğunu ifade ederek, öğrencilerin afetlerde ilk yardım ve psikolojik destek konularında hazırlıklı olmaları için çaba gösterdiklerini belirtti. Toksöz, geçmişte yaşanan depremlerden ders çıkartılarak, olası afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin Memnuniyeti

Öğrencilerden Kemal Yıldızhan ve İrem Kalkancı, aldıkları eğitimin çok faydalı olduğunu ve deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler. İrem Kalkancı, afetlere karşı bilinçlendirilmenin önemine dikkat çekerek, eğitimlerin devam etmesini ve daha fazla öğrencinin bilgilendirilmesini istediklerini dile getirdi.

Bu eğitimlerle birlikte, Elazığ'daki öğrencilerin afetlere karşı hazırlıklı olmaları ve bilinçli bir şekilde hareket etmeleri hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.