Dicle Nehri çevresi atıklardan temizlendi

Dicle Nehri çevresi atıklardan temizlendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Dicle Nehri çevresine bırakılan atıkları yürüttüğü çalışmayla temizledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Dicle Nehri'nin çevresindeki doğa kirliliğini engellemek için hızla harekete geçti. Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Silvan Yolu üzerindeki köprüden başlayarak Hevsel Bahçeleri'ne kadar olan bölgede temizlik çalışması başlattı.

Doğal Yapıyı Koruma Çabası

Ekipler, Dicle Nehri etrafına atılan çöpleri toplayarak doğal yapının zarar görmesini engelledi. Gelişigüzel bırakılan çöpler, araçlarla toplanarak çevre temizliği için önemli bir adım atıldı.

Vatandaşlara Çağrı: Doğayı Koruyalım

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, vatandaşlara doğal flora ve faunanın korunması için piknik yaparken atıkların poşetlenerek çöp konteynırlarına bırakılması gerektiğini hatırlattı. Temiz bir çevre için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mezopotamya Mahallesi'nde Temizlik Harekatı

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mezopotamya Mahallesi'nde oluşan göletteki kirliliği ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Hafriyat ve yağmur suları nedeniyle oluşan su birikintisini iş makinesiyle ortadan kaldıran ekipler, aynı zamanda inşaat hafriyatlarını da uygun alanlara nakletti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, doğal çevrenin korunması için kararlı adımlarla hareket etmeye devam ediyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.