Dünya Aşı Haftası: Prof. Dr. Selim Badur Aşıların Önemini Vurguladı

Dünya Aşı Haftası: Prof. Dr. Selim Badur Aşıların Önemini Vurguladı
Prof. Dr. Selim Badur. 'Toplum bağışıklığına odaklanarak hazırlanan rutin aşılama programları ile dünya genelinde aşı ile önlenebilir hastalıklar büyük ölçüde azaltılmıştır." dedi.

GSK Gelişmekte olan Ülkeler Aşı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Selim Badur, Dünya Aşı Haftası özelinde yaptığı açıklamalarda, aşıların toplum sağlığına olan faydalarını vurguladı. Aşıların sadece çocuklar için değil, sağlıklı bir yaşam sürdürülmesi hedeflendiğinde her yaş grubu için gerektiğini belirten Badur, yaşam boyu bağışıklamanın ancak her yaşta aşılanarak mümkün olduğunu vurguladı.

Toplum Bağışıklığının Temeli: Aşı Bilinci

Badur, toplum bağışıklığının sağlanmasının ilk adımının bireylerin aşı bilincinin artırılması olduğunu ifade etti. Pek çok hastalığın önlenmesinde ve kontrol altına alınmasının aşılarla mümkün olduğunu belirten Badur, toplum bağışıklığının sağlanmasının aşılarla mümkün olduğunu vurguladı.

Aşılarla Elde Edilen İlerlemeler

Aşılarla önlenebilir hastalıkların büyük ölçüde azaltıldığını, hatta tamamen ortadan kaldırılan hastalıkların olduğunu belirten Badur, aşıların hayat boyu korunmasının yaşamın her döneminde gerekli aşıların uygulanması ile mümkün olduğunu söyledi.

Çocuklar ve Aşılar

Çocukların meraklı doğası nedeniyle daha fazla mikrop ve obje ile temas ettiklerini belirten Badur, bu nedenle çocukların aşılanmasının öneminin daha da arttığını vurguladı.

Aşılarla Sağlıklı Yaş Alma

Prof. Dr. Badur, aşıların sadece hastalıkları önlemekle kalmadığını, aynı zamanda sağlıklı yaş almanın da önünü açtığını belirtti. Özellikle 50 yaş ve üzeri erişkinler için aşı ile önlenebilen hastalıkların yükünün azalması ve sağlık sistemi üzerindeki yükün azaltılması için aşılamanın kritik olduğunu vurguladı.

Aşıların Güvenilirliği

Aşıların kullanıma sunulmadan önce titiz bir şekilde test edildiğini ve güvenli olduklarının bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Badur, aşılara güven konusunda spekülasyonlara mahal vermemek gerektiğini vurguladı.

Aşıların Önemi Salgınlarla Mücadelede

Geçmişten günümüze aşıların bulaşıcı hastalıklar kaynaklı salgınların durdurulmasına ve toplum bağışıklığının kazanımına katkıda bulunduğunu belirten Badur, aşıların iyi bir planlama ile salgın hastalıklar yaşanmadan önlenebileceğini ifade etti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.