Dünyanın En Büyük Çip Üreticisinden Depremin Ardından Fabrika Tahliyesi ve Üretime Ara

Dünyanın En Büyük Çip Üreticisinden Depremin Ardından Fabrika Tahliyesi ve Üretime Ara
Tayvan merkezli dünyanın en büyük çip üreticisi, deprem sonrası güvenlik tedbiri olarak bazı fabrikalarını tahliye ederek üretime ara verdiğini duyurdu. Ancak, temel öneme sahip litografi makinelerinde herhangi bir hasarın olmadığı belirtildi.

Tayvan merkezli dünyanın önde gelen çip üreticisi, 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından güvenlik tedbiri olarak bazı fabrikalarını tahliye ederek üretime ara verdiğini açıkladı. Depremin, Tayvan'ın deprem etki skalasına göre, şirketin çeşitli bilim parklarındaki fabrikalarında farklı şiddetlerde hissedildiği belirtildi.

Hsinchu Bilim Parkı'ndaki fabrikanın derhal tahliye edildiği ve yapılan güvenlik denetimlerinin ardından çalışanların bugün yeniden işbaşı yaptığı ifade edildi. Ayrıca, açıklamada, depremde fabrikalardaki bazı donanımların hasar gördüğü ancak ileri teknoloji çiplerin üretimi açısından kritik öneme sahip ekstrem morötesi litografi (EUV) makinelerinde hasar olmadığının altı çizildi.

74le-sarsilan-tayvanda-cip-fabrikalari-yeniden-calismaya-basladi-c151385c.jpg

Şirketin çip tesislerindeki donanımların yüzde 70'inin yeniden faaliyete geçtiği ve Tainan'da yeni kurulan 18 nolu dökümhanenin ise yüzde 80 kapasitede çalıştığı belirtildi. Bu açıklama ile üretimdeki kısa süreli bir duraksamanın ardından fabrikaların yeniden normal faaliyete döndüğü ifade edildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.