Ecosia'dan Çevreci Bir Adım: Yenilenebilir Enerji Destekli İnternet Tarayıcısı

Ecosia'dan Çevreci Bir Adım: Yenilenebilir Enerji Destekli İnternet Tarayıcısı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Ecosia, çevre dostu bir hamleyle "2024 Dünya Günü" şerefine yeni bir internet tarayıcısı olan "Ecosia Browser"ı duyurdu.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ecosia, çevre bilincini artırmak ve ağaçlandırmaya katkıda bulunmak amacıyla dikkat çeken bir hamle yaptı. "2024 Dünya Günü" şerefine, çevreci bir internet tarayıcısı olan "Ecosia Browser"ı kullanıma sundu.

Ecosia Browser, güneş enerjisi çiftliklerinden elde edilen enerjiyle destekleniyor ve her kullanıcıya günlük 25 Wh elektrik enerjisi sağlıyor. Bu miktarın küçük gibi görünse de, tarayıcının milyonlarca kullanıcı tarafından benimsenmesi durumunda büyük bir enerji tasarrufu sağlanacak ve ağaçlandırma projelerine önemli katkılarda bulunulabilecek.

f599b0082fb319437574ea6b7a03950dbe55618c.jpeg

"Dünyanın en çevreci tarayıcısı" olarak lanse edilen Ecosia Browser, şu anda yalnızca macOS ve Windows işletim sistemlerindeki tüm bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Mobil cihazlar için bir sürümünün gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Ecosia'nın bu adımı, çevre bilincinin artırılması ve yenilenebilir enerjinin teşvik edilmesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Kullanıcıların her arama yaptıklarında çevreye katkıda bulunabilecekleri bu tarayıcı, diğer internet tarayıcılarına alternatif bir seçenek sunarak çevre dostu bir dijital deneyim sunmayı amaçlıyor.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.