Getir, Avrupa Pazarlarından Çekiliyor: İşsizlik Endişesi ve Yeniden Yapılanma

Getir, Avrupa Pazarlarından Çekiliyor: İşsizlik Endişesi ve Yeniden Yapılanma
 hozathaber.com Muhabiri
Piyasa değeri 12 milyar dolara kadar çıkan ve pandemi döneminde büyük başarı elde eden Getir, Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda pazarlarından çekileceği iddialarıyla gündemde.

Getir, pandemi döneminde sunduğu hızlı teslimat hizmetiyle büyük bir başarı elde etmiş ve piyasa değeri 12 milyar dolara kadar ulaşmıştı. Ancak son dönemde yaşadığı zorluklar, şirketin Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa pazarlarından çekilme kararı almasına neden oldu.

İngiliz medyası tarafından paylaşılan iddialara göre, Getir önümüzdeki hafta içinde bu kararı resmi olarak duyuracak. Bu durumda yaklaşık 1000 kişinin işsiz kalması bekleniyor. Ancak henüz firma operasyonlarını tamamen mi sonlandıracak yoksa başka bir şirkete mi devredeceği netlik kazanmış değil.

caee217464b3b05b8514404c106aabcc5658ac5c.jpeg

Bu kararın alınmasında, Birleşik Krallık pazarındaki rekabetin artması ve firmanın yeniden yapılanma ihtiyacı etkili oldu. Getir, uzmanlar görevlendirerek yeniden yapılanma sürecine girecek ve Abu Dabi fonlarıyla kurulan Mubadala tarafından desteklenmeye devam edecek.

Avrupa pazarlarından çekilmesinin ardından Getir'in faaliyet göstereceği ülkeler yalnızca Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri olacak. Şirketin ilerleyen dönemde ABD'deki iştiraklerini de satarak yalnızca Türkiye'ye odaklanması bekleniyor. Satılacak varlıklar arasında geçen yıl satın alınan FreshDirect gibi markaların da bulunduğu söyleniyor.

Bu çekilme kararı, daha önce İspanya ve İtalya gibi ülkelerden de çekilme kararı alan Getir'in yeniden kârlı bir işletme olma hedefine yönelik bir adım olarak görülüyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.