Hipertansiyon hastalarının derdine derman olacak reçeteyi, uzman isim açıkladı: Özellikle strese dikkat!

Hipertansiyon hastalarının derdine derman olacak reçeteyi, uzman isim açıkladı: Özellikle strese dikkat!
Hipertansiyon; inme ve beyin kanaması gibi farklı rahatsızlıkları tetikler. Bu nedenle hipertansiyonu önlemek için gerekli tedbirler alınmalıdır. Prof.Dr. Alper Özkan, hipertansiyona karşı neler yapılması gerektiğini açıkladı.

Hipertansiyon çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Hareketsizlik ve aşırı kilo artışı, bu rahatsızlığa yol açabilir. Ayrıca stres ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı olarak da hipertansiyon problemi yaşanabilir. Acıbadem Altunizade Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Özkan tarafından yapılan açıklamaya göre her üç kişiden birinde bu rahatsızlık var.

Özkan, birçok hastanın hastalığın farkında bile olmadığını ifade etti. Hipertansiyon, kalp hastalıklarının bir numaralı sebebi olarak görülüyor. Ayrıca beyin hastalıklarına da yol açıyor. Özkan, hipertansiyona karşı hangi tedbirlerin alınabileceğini açıkladı.

HİPERTANSİYONA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER

o-sektor-calisanlarinin-dikkatine-hipertansiyon-hastasi-olabilirsiniz-1689079642-804-x750.webp

Prof. Dr. Alper Özkan, hipertansiyona karşı alınabilecek önlemleri şu şekilde açıkladı:

-Tuz tüketiminin büyük ölçüde sınırlandırılması gerekir.

-Şeker ve karbonhidrat alımına dikkat edilmelidir.

-Düzenli bir şekilde egzersiz yapılmalıdır.

-Yeterli miktarda su içilmelidir.

-Uyku kalitesine ve süresine dikkat edilmelidir.

-Stresle başa çıkmak için gerekli tedbirler alınmalıdır.

-İlaçların her gün aynı saatte alınması ve düzenli olarak kullanılması önemlidir.

BESLENME VE EGZERSİZ ÖNEMLİ

Hipertansiyon problemi yaşamak istemeyenler ya da bu sorundan kurtulmak isteyenler, beslenmesine ve sporuna dikkat etmelidir. Yemeklere tuz ilave edilmemeli ve aşırı şeker tüketiminden kaçınılmalıdır.

Beslenme kadar yeterli su tüketimi de önemlidir. Günde en az iki litre olacak şekilde su tüketilmelidir. Egzersiz yapmaya başlamadan önce hekime danışılmalı ve uygun bir spor seçilmelidir. Beslenme için de bir uzmana danışılabilir. Buna göre hipertansiyon ve diğer sağlık problemlerine karşı uygun bir şekilde beslenilir.

STRESLE BAŞ ETMEK İÇİN MEDİTASYON YAPILABİLİR

Prof. Dr. Alper Özkan, aşırı stres nedeniyle kan basıncının olumsuz etkilendiğini belirtti. Bunu önlemek için hipertansiyon tedavisine ek olarak stresle baş etmeye yönelik eğitimler verildiğini ifade etti. Aynı zamanda meditasyon yaparak da stresten kurtulmak mümkün olur.

Stres, pek çok hastalığın kökeninde yatan neden olarak biliniyor. Bu nedenle stresle başa çıkmak, kendinizi hastalıklardan korumanın en etkili yoludur.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.