Meteorolojiden Sıcaklık Uyarısı: Marmara ve Ege'de Sıcaklık 15 Derece Artacak

Meteorolojiden Sıcaklık Uyarısı: Marmara ve Ege'de Sıcaklık 15 Derece Artacak
Meteoroloji, bölge bölge sayarak sıcaklıkların 10 ila 15 derece yükseleceğini açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise saat vererek vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Yapılan değerlendirmeye göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Trakya, İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Özellikle Güney ve Kıyı Ege'de rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. İç ve batı bölgelerde ise toz taşınımı yaşanabileceği belirtiliyor.

bakan-ozhaseki-saat-vererek-uyardi-acik-alanlara-cikmayin-07fc6ba3.png

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi bekleniyor. Bu hafta içerisinde özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sıcaklık 4 ila 6 derece, diğer bölgelerde ise 10 ila 15 derece üzerine çıkabilir.

Bu durumla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki de önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları ve özellikle sıcak saatlerde dışarıda bulunmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve bakanlık tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda vatandaşlar, hava durumunu takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya davet ediliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.