Nijerya'nın Binance Soruşturması Sürüyor: Tutuklanan Çalışan Mahkemeye Çıkacak

Nijerya'nın Binance Soruşturması Sürüyor: Tutuklanan Çalışan Mahkemeye Çıkacak
 hozathaber.com Muhabiri
Nijerya'nın Binance'e yönelik soruşturmasında bir kişinin tutuklandığı açıklandı. Tutuklanan Binance çalışanı, önümüzdeki ay mahkemeye çıkacak.

Nijerya'nın önde gelen kripto para borsası Binance'e yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, bir çalışanın tutuklandığı bildirildi. Ancak şirket, tutuklanan kişinin karar alma yetkisine sahip olmadığını belirterek sorumlu tutulmaması gerektiğini savundu.

Tutuklanan Çalışanın Duruşması 5 Mayıs'ta

Binance'in Nijerya'daki bir yöneticisi olan Tigran Gambaryan, vergi kaçakçılığı, döviz spekülasyonu ve kara para aklama gibi suçlamalarla gözaltına alındı. Nijerya kolluk kuvvetleri tarafından tutuklanan Gambaryan'ın duruşması 5 Mayıs'ta görülecek ve kefalet görüşmesi yapılacak. Şirketin yöneticisinin kefaleti ödemeyi kabul edip serbest kalacağına inanılıyor.

Diğer Gözaltına Alınan Kişi Nadeem Anjarwalla

Nijerya hükümetinin Binance soruşturması kapsamında gözaltına aldığı diğer kişi ise Nadeem Anjarwalla oldu. Ancak Anjarwalla'nın, geçtiğimiz ay Nijerya'dan ayrıldığı öğrenildi. Bu durum, soruşturmanın daha geniş bir çerçeveye yayıldığını ve olayın daha karmaşık bir hal aldığını gösteriyor.

Nijerya'nın Binance'e yönelik soruşturması devam ederken, kripto para piyasaları ve yerel yetkililer arasındaki gerilim de artıyor. Duruşma sonucunda alınacak kararlar, bu gerginliği nasıl etkileyeceğini gösterecek.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.