Elazığ Depreminden 4 Yıl Sonra: Mazgirt'te Afet Evleri Sahiplerini Buldu

Elazığ Depreminden 4 Yıl Sonra: Mazgirt'te Afet Evleri Sahiplerini Buldu
Elazığ'daki depremin ardından Mazgirt ilçesinde inşa edilen afet evlerinin sahipleri, kura çekimiyle belirlendi. Vali Tekbıyıkoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen çekiliş, noter huzurunda yapıldı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de yaşanan depremin ardından, bölgedeki afetzedelerin yaralarını sarmak için bir dizi önlem alındı. Bu kapsamda, Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde 88 adet afet evi inşa edildi. Bu evlerin sahipleri belirlemek için yapılan kura çekimi ise sonuçlandı.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Tunceli Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen kura çekimine, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun yanı sıra ilçe yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Noter huzurunda gerçekleşen çekilişte, afet evlerinin yeni sahipleri belirlendi.

aw184111-01.jpg

Vali Tekbıyıkoğlu, kura sonucunda ev sahibi olan vatandaşları tebrik ederek, "Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afetzedelerimizin mağduriyetlerini gidermek adına bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtmek isterim." dedi.

Mazgirt ilçesinde yapılan bu adımlar, depremin etkilerinin hala devam ettiği bölgelerde umut ve dayanışma duygularını yeniden yeşertiyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.