Bingöl Valisi Usta’dan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" mesajı

Bingöl Valisi Usta’dan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" mesajı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" için yazılı bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan'ın "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmesinin üzerinden yıllar geçse de, bu özel gün her yıl dünya genelinde otizm spektrum bozukluğuyla ilgili farkındalığı artırmaya devam ediyor. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da bu anlamlı gün vesilesiyle otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Vali Usta, yaptığı yazılı açıklamada, otizmin toplumun önemli bir parçası olan bireylerin yaşamlarını etkileyen bir durum olduğunu vurgulayarak, bu bireylere ve ailelerine daha iyi bir yaşam sağlamanın toplumun en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak ilan edilen Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün amacına dikkat çeken Vali Usta, otizmin beynin işleyişini etkileyen bir süreç sonucu ortaya çıktığını ve bu durumun çocuğun sosyal ilişkiler kurma yeteneğini, dil ve iletişim becerilerini ve davranışlarını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

bingol-valisi-ustadan-dunya-otizm-farkindalik-gunu-mesaji-f9e629bc.jpg

Ülkemizde otizmle ilgili farkındalık çalışmalarının her geçen yıl arttığını belirten Usta, otizmli bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlendiğini dile getirdi. Devlet ve bireyler olarak otizm konusunu sosyal bir sorumluluk olarak görmek ve bu konuda çaba göstermek gerektiğini vurgulayan Vali Usta, toplumun bu özel gün vesilesiyle otizm konusunda daha duyarlı olmasını temenni etti.

Usta, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, otizmli bireylere ve onları özveriyle hayata hazırlayan ailelere sevgi ve saygılarını sunarken, toplumda otizm farkındalığının artmasını ve bu bireylerin daha iyi bir yaşam sürmeleri için destek olunmasını dile getirdi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.