Bingöl’de Yüksek Rakımlı Bölgelerde Kar Kalınlığı 6 Metreyi Aştı

Bingöl’de Yüksek Rakımlı Bölgelerde Kar Kalınlığı 6 Metreyi Aştı
 hozathaber.com Muhabiri
Bingöl’de Kar Kalınlığı Rekor Seviyede: Özel İdare Ekipleri Mücadele Ediyor.

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı yüksek rakımlı bölgelerinde kar kalınlığı 6 metreyi aşarak rekor seviyeye ulaştı. Özellikle Hasanova Köyü Burmataş mezrası, Bağlıisa grup yolu ve Kaynarpınar köyü gibi yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadelede çalışmalarını sürdüren özel idare ekipleri, cep telefonu kamerasına yansıyan zorlu bir mücadele veriyor.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Bingöl’ün Karlıova ilçe merkezinde kışın yaşanmazken, bu yıl özellikle yüksek rakımlı köy ve mezralarda kar yağışının etkisiyle kar kalınlığı olağanüstü boyutlara ulaştı. Özel idare ekipleri, hafta başından bu yana bölgede 6 metreyi aşan karla mücadele ediyor.

bingolde-yuksek-rakimli-bolgelerde-kar-kalinligi-6-metreyi-asti.jpg

Ekipler, özellikle Hasanova Köyü Burmataş mezrası, Bağlıisa grup yolu ve Kaynarpınar köyü gibi yüksek rakımlı bölgelerde kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışı ve oluşan kar birikintileri nedeniyle ekiplerin işi oldukça zorlu geçiyor.

Özel idare ekiplerinin, buzlanma ve çığ riski gibi olası tehlikelere karşı da titizlikle çalıştığı belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşların kar yağışı ve olası doğal afetler konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.