Her İki Depremzede İlde Afetzedeler Konteynerlerde İlk İftarını Açtılar

Her İki Depremzede İlde Afetzedeler Konteynerlerde İlk İftarını Açtılar
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya ve Adıyaman'da, afetzedeler kaldıkları konteynerlerde bir araya gelerek ramazan ayının ilk iftarını gerçekleştirdi.

Malatya ve Adıyaman, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından konteyner kentlerde kalan afetzedelerin bir araya geldiği özel bir iftar buluşmasına sahne oldu. Malatya'nın Kaynarca Konteyner Kenti'nde yaşayan aileler, konteynerlerinde hazırladıkları iftarlıklarla birlikte, oluşturdukları yer sofralarında oruçlarını açtı.

Menderes Yalınkılıç, "Allah bize nice ramazanlar nasip etsin. Her şeye rağmen ramazana kavuştuğumuz için mutluyuz. Allah kimseye böyle felaket vermesin. Acımız çok büyük. Ablamı kaybettik. Allah düşmanıma vermesin. Allah, o günleri bir daha göstermesin. Allah, tekrar ramazanlar nasip etsin. Cümle alemi darda bırakmasın." getirdi.

depremlerin-etkiledigi-malatya-ve-adiyamanda-ilk-iftar-29561c1d.jpg

Adıyaman'da da, 6 Şubat 2023'teki depremler sonrasında ağır hasar alan bölgelerde kalan afetzedeler, K10 konteyner kentte Deniz Feneri işbirliğiyle düzenlenen özel iftar çadırında bir araya geldi. AFAD koordinesinde gerçekleştirilen bu etkinlikte, yaklaşık 947 afetzedeye iftar yemeği verildi.

resim-509179a7.jpg

AFAD İl Müdür Yardımcısı Tuncer Şeyda, ramazanın ilk günü nedeniyle afetzedelerle bir araya gelerek iftar açtıklarını belirtti.

resim-1f2a9f92.jpg

(AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.