Maden Sahasında Çevre İzleme: Mobil Laboratuvar Sahada Çalışıyor

Maden Sahasında Çevre İzleme: Mobil Laboratuvar Sahada Çalışıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kaymasının meydana geldiği maden sahasında yapılan son ölçümlerde su ve toprak analizlerinde olumsuzluğa rastlanmadığını aç

Maden sahasındaki Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Akgün, olayın meydana geldiği andan itibaren harekete geçtiklerini ifade etti. Sahada su, toprak ve hava kalitesini izlediklerini belirten Akgün, detaylı çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

İzleme Çalışmaları Devam Ediyor

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Akgün, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen uzmanların da katılımıyla sahada keşif yaptıklarını ve izleme noktalarını belirlediklerini söyledi. Her gün su, yer altı suyu ve toprak numuneleri aldıklarını ve bölgedeki hava kalitesini sürekli izlediklerini vurguladı.

maden-sahasinda-cevre-izleme-mobil-laboratuvar-sahada-calisiyor.jpg

Sonuçlar Olumlu: Siyanür Değerleri Minimum Seviyede

Akgün, yapılan analizlerde siyanürün minimum değerlerde olduğunu ve ölçüm cihazının dahi tespit edemeyeceği düzeylerde olduğunu belirtti. Önceden suyun aktığı bölgelerde alınan tedbirlerle akışın engellendiğini ifade etti.

Bütün Sonuçlar Kamuoyuyla Paylaşılacak

Mobil araçta yapılan ölçümlerin yanı sıra toprak ve ağır metal numunelerini de her gün Ankara'daki Çevre Referans Laboratuvarı'na ve Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlara gönderdiklerini açıklayan Akgün, bütün ölçüm sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.