Malatya'da Kamu Zararı: 6 İlde Operasyon, 9 Tutuklama!

Malatya'da Kamu Zararı: 6 İlde Operasyon, 9 Tutuklama!
Malatya'da Hekimhan İlçe Mal Müdürlüğü'nde tespit edilen yersiz ödemelerle kamuya 21 milyon lira zararın ardından düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli tutuklandı.

Malatya'da kamu zararına neden olan olayın ardından gerçekleştirilen operasyonlarda, yersiz ödemelerle kamuyu 21 milyon lira zarara uğratan şüphelilere yönelik adli işlemler başladı. Hekimhan İlçe Mal Müdürlüğü'nde 2018 ve 2021 yılları arasında gerçekleşen olay, Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişlerince detaylı bir inceleme sonrasında gün yüzüne çıktı.

21 Milyon 316 Bin 262 TL Zarar Tespit Edildi

Müfettiş raporunda, kamu zararının 21 milyon 316 bin 262 TL olduğu tespit edildi. Şüphelilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ise 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

056297df-l7cvvjmivwple62oe1zdra.jpeg

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında Malatya, İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Kocaeli'de eş zamanlı olarak 20 adrese operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 21 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklanırken, 12'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İLKHA)

elazig-cimbiz-operasyonu-2194261.jpg

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.