Yeşil Kütüphane'nin Temeli Atıldı

Yeşil Kütüphane'nin Temeli Atıldı
Batman'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batman Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Yeşil Kütüphane'nin temel atma töreni düzenlendi.

Batman'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batman Belediyesi'nin ortak projesi olan Yeşil Kütüphane'nin temel atma töreni düzenlendi. Gültepe Mahallesi'nde 2 bin 600 metrekarelik bir alana kurulacak olan kütüphane, çevre dostu ve sürdürülebilir özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Temel atma töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, Yeşil Kütüphane'nin Batman için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Çatıya yerleştirilecek güneş panelleri sayesinde kütüphane kendi enerjisini üretebilecek akıllı bir yapı olacak. Ayrıca yağmur suları toplanarak ihtiyacı olan suyu temin edecek bir sisteme sahip olacak." dedi. Kütüphanenin çatısına yerleştirilecek güneş panelleriyle kendi enerjisini üretecek olan Yeşil Kütüphane, yağmur sularını depolayarak geri dönüştürecek ve doğal havalandırmayı sağlayacak bir yapıya sahip olacak.

batmanda-yesil-kutuphanenin-temel-atma-toreni-duzenlendi.webp

Kütüphanenin sadece öğrencilere değil, aynı zamanda üniversite öğrencilerine ve araştırmacılara da hizmet vereceğini vurgulayan Canalp, kütüphanenin Batman'ın kültürel ve eğitimsel potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Temel atma törenine, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

(AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.