Ak Parti'den Açıklama Geldi! SSK Ve Bağkur Emeklilerine Ek Zam Sinyali

Ak Parti'den Açıklama Geldi! SSK Ve Bağkur Emeklilerine Ek Zam Sinyali
 hozathaber.com Muhabiri
Emeklilere Yapılacak Zamda Ayrıcalık! AK Parti'den Müjdeli Açıklama Geldi.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte merakla beklenen asgari ücret zammının ardından, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın da gündemde olduğu biliniyordu. 3 Ocak'ta enflasyon açıklamasının ardından memur ve memur emeklisine yüzde 50, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ise yüzde 37,5 oranında zam yapılmıştı. Bu gelişmeler sonrasında ise gözler hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.

maas-1.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNİN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMA GELDİ

Son olarak, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in yaptığı açıklama, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendirdi. Güler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarıyla ilgili olarak "Aylıklar oransal artışla iyileştirilecek" dedi. Bu açıklama, emekliler arasında olumlu bir beklenti oluşturdu.

"AYLIKLAR İYİLEŞTİRİLECEK"

Güler'in konuşmasının devamında ise "Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenlenme üzerine çalışıyoruz. Ocak ayının üçüncü haftası TBMM gündemine gelecek" şeklindeki ifadeler, emeklilerin ve çalışan kesimin de dikkatle takip ettiği konular arasında.

maas-2.jpg

GÖZLER TBMM'YE ÇEVRİLDİ

Gözler, yapılan düzenlemelerin meclis tarafından onaylanmasını beklerken, gazeteci Fatih Portakal'ın "Çalışmalar başlamış. 16 Ocak'a kadar işte çalışmalar yapılıyor, o çalışmalar da Erdoğan'ın önüne sunulacak. İki senaryo varmış; 10 bin TL'nin üzerine çıkarılma en düşük emekli maaşının. Tabii bu seyyanen bir zam demek, bu da bir yasa gerektiriyor, meclisten çıkacak." şeklindeki sözleri, emeklilerin gelecek ay beklenen müjdelerle karşılaşabileceğine işaret ediyor.

maas-3.jpg

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.