Akaryakıt Zamları Hız Kesmiyor: Motorine Bir Zammın Ardından 24 Saat İçinde Yenisi Geldi

Akaryakıt Zamları Hız Kesmiyor: Motorine Bir Zammın Ardından 24 Saat İçinde Yenisi Geldi
Akaryakıta gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Yeni gelen iki zamla birlikte mazot fiyatları, tarihinde ilk defa 43 liranın üzerine çıkarak 44 lirayı bulacak. Benzine de bu gece itibarıyla 2 lira civarında bir zam geleceği tahmin ediliyor

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli yükseliş trendi devam ediyor. Enflasyon, vergi artışları ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisiyle, motorin fiyatlarına bir gece içinde ikinci bir zam daha geldi. Gece yarısı itibarıyla motorine yapılan 1 lira 38 kuruşluk zamın ardından, 24 saat içinde bir haber daha geldi: Motorine bir zam daha yapılacak ve litre fiyatı 1 lira 40 kuruş artacak. Bu yeni zammın ardından İstanbul'da motorinin litresi 44,30 TL'ye, Ankara'da 43,72 TL'ye, İzmir'de ise 43,98 TL'ye yükselecek. Mazot fiyatları tarihinde ilk defa 43 liranın üzerine çıkacak.

Sadece motorinde değil, benzinde de artışlar devam ediyor. Bu gece itibarıyla benzine 2 TL civarında bir zam yapılması öngörülüyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu artışlar, vatandaşlar üzerindeki ekonomik baskıyı daha da artırıyor. Motorin ve benzin fiyatlarındaki yüksek seviyeler, ulaşım ve temel tüketim maliyetlerini olumsuz etkileyerek ekonomik dengeleri zorluyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.