Asgari Ücret Nezaman Belli Olacak

Asgari Ücret Nezaman Belli Olacak
Yeni yılda beklenen asgari ücret zammı, Türkiye'deki çalışanların merakla beklediği bir konu haline geldi. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, asgari ücretteki zam oranının yüzde 40 ile 50 arasında olması öngörülüyor.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, yeni yılda asgari ücrette beklenen zam oranı yüzde 40 ile 50 arasında değişiklik gösterecek. Bu durumda asgari ücret, 15 bin 962 ile 17 bin 103 lira arasında bir tutara yükselecek.

İlkha haber ajansının servis ettiği habere göre; Temmuz ayında yüzde 34'lük bir zamla net 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, memur maaş artışları baz alındığında yüzde 50 artışla 17 bin 103 liraya kadar çıkabilir.

Asgari ücretin belirlenmesindeki faktörler arasında enflasyon oranı da önemli bir rol oynuyor. Komisyon toplantılarında satın alma gücü paritesine odaklanıldığı için enflasyonun asgari ücrete yansıması da belirleyici oluyor. Eğer zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirlenirse, asgari ücret net 15 bin 962 lira olacak.

Bu gelişmeler, asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlar için yeni yılın beklentilerini belirlemede kritik bir rol oynuyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.