Emekliye Yeni Ek Zam İddiası! Fatih Altaylı Hem Tarihi Hem Oranı Açıkladı

Emekliye Yeni Ek Zam İddiası! Fatih Altaylı Hem Tarihi Hem Oranı Açıkladı
 hozathaber.com Muhabiri
Emeklilere Yapılan Ek Zam Düzenlemesi: En Düşük Maaş 10 Bin Liraya Çıktı, Seçim Öncesi Yeni Zamlar Geliyor mu?

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde emeklilere yönelik yapılan ek zam düzenlemesi, emekli maaşlarında önemli bir artışa neden oldu. Meclis tarafından onaylanan ek zam ile en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilirken, bu zammın memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsadığı belirtildi. Ancak, emekliler arasında yapılan bu artışların yetersiz bulunduğu ve taleplerin devam ettiği ifade edildi.

Fatih Altaylı'nın değerlendirmesine göre, seçim öncesinde emeklilere yönelik yeni zamların gelme ihtimali yüksek görünüyor. Altaylı, seçim ekonomisinin avantajını kullanarak, seçimlere bir hafta kala yüzde 30 ila 40 arasında yeni bir zam yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

ekonomi-para-maas.jpg

Özellikle İstanbul'da AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un, "İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız" şeklindeki taahhütleri ve Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Atınok'un, "Emeklilerimize haklarını vereceğiz Ankara’da" sözleri, seçim öncesi emeklilere yönelik vaatlerin arttığını gösteriyor.

Emeklilere yönelik yapılan zamlar ve vaatler, milyonlarca emeklinin beklentilerini yeterince karşılamamış gibi görünüyor. Ancak, seçim öncesi yapılan vaatlerin ve olası yeni zamların emeklilerin taleplerine yanıt olup olmayacağı, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi duruyor.

Bu haber toplam 31 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.