Erdoğan Açıkladı: Emeklilere Yüzde 5 Ek Zam, En Düşük Maaş 10 Bin TL

Erdoğan Açıkladı: Emeklilere Yüzde 5 Ek Zam, En Düşük Maaş 10 Bin TL
 hozathaber.com Muhabiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Toplantısı'nın ardından emekli maaşlarını açıklamasıyla e-Devlet sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle çöktü. Vatandaşlar sisteme giriş yapıldığında "Bu sayfa çalışmıyor" hatası ile karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardından milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam oranını açıkladı. Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 daha artış yapılacağını belirterek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağını duyurdu. Ancak, açıklamanın ardından e-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar yoğunluk nedeniyle mağduriyet yaşadı.

E-Devlet sisteminde meydana gelen yoğunluk sebebiyle vatandaşlar, sisteme giriş yaptıklarında "Bu sayfa çalışmıyor" hatası ile karşılaştı. Yoğun talep, emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilememesine yol açtı. Haber sonrasında e-Devlet sistemine olan yoğun ilginin, vatandaşların emekli maaşlarındaki güncellemeleri öğrenme isteğinden kaynaklandığı belirtildi.

Emeklilerin yeni zam oranlarını öğrenme ve maaşlarını hesaplama çabası, e-Devlet sistemine olan talebi artırdı ve geçici bir erişim sorununa sebep oldu. Yetkililer, sorunun kısa sürede çözüleceğini ve vatandaşların emekli maaşlarına dair bilgilere ulaşabileceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.