Erdoğan, Çarşamba Günü Asgari Ücret Zammını Duyuracak

Erdoğan, Çarşamba Günü Asgari Ücret Zammını Duyuracak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba Günü Asgari Ücret Zammını Açıklıyor: Milyonlar Bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'de, asgari ücret zammıyla ilgili kritik bir döneme girildi. Erdoğan'ın çarşamba günü düzenlenecek Kabine toplantısının ardından yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta ilk toplantısını, 18 Aralık'ta ise ikinci toplantısını gerçekleştirmişti. Taraflar arasındaki müzakereler devam ederken, üçüncü toplantının ne zaman yapılacağı merak konusu.

carsamba-gunu-asgari-ucret-zammini-aciklayacakk.jpg

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren bu süreçte, işçi ve işveren temsilcilerinin görüşmelerde belirli bir aşamaya geldiği bildiriliyor. Erdoğan'ın, çarşamba günü yapılacak Kabine toplantısının ardından bizzat kameralar karşısına geçerek yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Normalde bugün gerçekleşmesi planlanan Kabine toplantısının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle çarşamba gününe ertelendiği konuşuluyor. Milyonlarca çalışanın maaşlarını etkileyecek olan bu açıklamanın, Türkiye'nin ekonomik gündemine önemli bir yansıması olması bekleniyor. 27 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek toplantı sonrasında, kamuoyu, yeni asgari ücretin miktarı konusundaki belirsizliğin sona ermesini bekliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 21 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.