Gözler Kabine Toplantısın'da! Emekliye Ek Zamda Düşünülen Oran

Gözler Kabine Toplantısın'da! Emekliye Ek Zamda Düşünülen Oran
 hozathaber.com Muhabiri
Emekli Zammında Ek Artış Heyecanı: Gözler Ek Zam Oranında! Memur ve emeklilere yönelik yeni yıl zammı belli oldu, şimdi ise SSK ve Bağkur emeklilerinin beklediği ek zam oranı merak konusu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Memur ve memur emeklilerinin yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazandığı bu dönemde, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Emeklilerin ise seyyanen zam beklentisi devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın masasında oransal zam ihtimali ağırlık kazanıyor. Oransal zam için düşünülen oranın yüzde 45 olduğu konuşuluyor.

ekonomi-1.jpg

Kabine'ye Giden Ek Zam

SSK ve Bağkur emeklilerinin beklediği ek zam, hükümetin masasında. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yapılan çalışmanın devam ettiğini ve maaşlara oransal artış yapılacağını belirtti. Düzenlemenin önümüzdeki hafta Kabine toplantısında görüşülerek Meclis'e gönderilmesi planlanıyor.

ekonomi-2.jpg

Ağır Basan Oran

Masadaki formüller tek tek incelenirken, memur ve işçi emeklisi arasındaki zam farkının giderilmesi amacıyla oransal zam kararı alındı. Memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapılırken, SSK ve Bağkur emeklileri için bu oran yüzde 37,55 olarak belirlendi. Hükümet, aradaki yüzde farkı kapatmak için düğmeye bastı. Ek zam için masada ağırlık kazanan oranın yüzde 45 olduğu konuşuluyor.

ekonomi-3.jpg

Beklenti ve Planlama

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki hafta değerlendirileceğini ifade ederek, "Üçüncü haftamızda filan bunu da netleştirmiş oluruz." dedi. Temmuz ayında ise Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 24, memur emeklilerinin yüzde 18,6 oranında zam alacağı öngörülüyor.

ekonomi-4.jpg

En Düşük Emekli Maaşı

Ayrı bir çalışma ile en düşük emekli aylığına odaklanıldı. 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının 10 bin TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. Bu konuda kulislerde konuşulan rakam ise 10 bin 500 TL.

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.