Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı

Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı
Ülkemizin tarım sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor!

Şubat ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3 artarak dikkat çekici bir ivme gösterdi. Kesilen tavuk sayısında da yüzde 13,1'lik bir artış yaşandı. Bu artış trendi, tavuk eti üretiminde yüzde 14,6 ve hindi eti üretiminde yüzde 31,2'lik bir büyümeyle devam etti.

Ocak-Şubat Dönemi Değerlendirmesi

Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretiminde yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısında yüzde 9,4, tavuk eti üretiminde yüzde 10,1 ve hindi eti üretiminde yüzde 32,2'lik bir artış gözlendi. Bu istikrarlı artışlar, sektördeki güçlü büyüme eğilimini yansıtıyor.

Tavuk Eti Üretiminde Hafif Bir Düşüş

Ancak, bir önceki ay 203 bin 64 ton olan tavuk eti üretimi Şubat ayında yüzde 0,7 oranında bir azalışla 201 bin 680 tona geriledi. Bu düşüş, sektördeki hareketliliği yakından takip etmek gerektiğini gösteriyor.

Tavuk Yumurtası Üretiminde Gerileme

Bir önceki ay 1 milyar 838 milyon 422 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Şubat ayında yüzde 5,7 oranında azalarak 1 milyar 733 milyon 464 bin adete geriledi. Bu azalış, sektördeki dinamiklerin dikkatle analiz edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tavuk sektörü, değişkenlik gösterse de genel olarak büyüme eğilimini sürdürüyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.