Tunceli altın fiyatları haftayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor! Gram altında yeni rekor!

Tunceli altın fiyatları haftayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor! Gram altında yeni rekor!
Tunceli altın fiyatları bu hafta genelinde bir kez daha yukarı yönlü hareket etti. Altın fiyatları hafta genelinde yüzde 0,7 yükseliş ile ikinci haftayı da yükseliş ile kapatmaya hazırlanırken gram altın fiyatında yeni rekor görüldü. İşte detaylar…

Yurtiçi piyasalarda dolar kuru yeni rekor seviyesine tırmandı. Dolar ve Euro kurlarında yukarı yönlü hareketlilik görülse de küresel piyasalarda değer kaybeden doların etkisiyle Tunceli altın fiyatları ikinci haftayı da kazanç ile kapatmaya hazırlanıyor. Gram altın ise spot piyasalarda haftanın son işlem gününde değer kazancı ile yaptığı başlangıç sonrası rekor seviyeyi gördü.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırma kararlarında sona geldiği beklentisi ile altın fiyatları yatay seyretti ancak beklentiler sonrası küresel piyasalarda doların değer kaybı yaşaması ile birlikte altın fiyatlarında da yukarı yönlü hareketlilik başladı. Ons altının spot fiyatlarda 1.992 dolar seviyesine yükselmesi ile birlikte yurtiçi piyasalarda da altın fiyatları artışa geçti. İşte detaylar…

ALTIN FİYATINDA REKOR

6278e500296d7837485293c4.webp

Tunceli altın fiyatlarında haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareketlilik kaydedildi. Küresel piyasalarda ons altın 1.992 dolar seviyesine ulaşırken, yurtiçi piyasalarda gram altın ise 1.850 TL seviyesine, çeyrek altın ise 3.031 TL seviyesine tırmandı.

Merkez Bankası dün politika faizini 500 baz puan ile yüzde 40 seviyesine çıkardı ve karar sonrası dolar kuru 28,80 TL seviyesinin hemen altına çekildi ancak kur burada kalıcı olamadı.

ABD PİYASASINDA SON DURUM

Diğer yandan ABD’de tahvil piyasalarında 5 işlem günü sonunda oynaklık arttı, ABD 10 yıllık tahvil faizi yeni işlem gününde 5 baz puan artışla yüzde 4,46 seviyesine yükseldi. Piyasalarda bu hafta başlayacak olan Black Friday ile alışveriş sezonunda talebin ne kadar güçlü olacağı takip edilecek.

TUNCELİ ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın: 1.849,88 TL
  • Ons altın: 1.992,69 dolar
  • Çeyrek altın: 3.086,56 TL
  • Cumhuriyet altını: 12.698,18 TL

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.