Tunceli altın fiyatları rekorlara doymuyor! Yeni haftada gram altında sert yükseliş sürüyor

Tunceli altın fiyatları rekorlara doymuyor! Yeni haftada gram altında sert yükseliş sürüyor
Tunceli altın fiyatları ne kadar oldu? Yeni haftanın ilk günlerinde yurtiçi piyasalarında gram altın fiyatında sert yükseliş hareketleri görülmeye devam ediyor. Gram altın fiyatı rekor üzerine rekor kırarken, yatırımcının ilgisini çekmeye de devam ediyor.

Ortadoğu’da yaşanan savaş, küresel piyasalarda altın fiyatlarının yükselişini tetikledi. Ons altın fiyatında görülen yükselişler ve küresel piyasalarda dolarda görülen zayıflama, yurtiçi piyasalarda gram altın fiyatındaki yükselişleri de destekledi. Kasım ayının ortalarından itibaren sert yükselişler elde eden gram altın fiyatı, yeni haftada da rekor bölgede hareket ediyor.

Elde ettiği sert yükselişler ile yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden gram altın fiyatında, ons altın fiyatındaki yükselişler etkili oluyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD’de enflasyon verilerinin aylık ve yıllık bazda gerilemesi ile birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler de değişti. Bununla birlikte altın fiyatlarında sert yükselişler öne çıktı, gram altın fiyatında yeni rekor seviyeler görüldü. Peki Tunceli altın fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

PİYASALARDA FED ETKİSİ

altin-rekora-doymuyor-3.jpg

ABD’de enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla birlikte Fed’in bu yıl bir kez daha faiz artırım kararı almayacağı beklentileri yükseldi. Bazı kurumlar, Fed’in Mayıs ayına kadar faiz indirimi uygulayabileceği tahmininde de bulundu. Beklentiler ile birlikte küresel piyasalarda ons altın fiyatı, ons altından destek bulan gram altın fiyatı yükselişe geçti.

ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKOR

Haftaya 2.006 dolar seviyesinde başlayan ons altın, yeni işlem gününde 2.016 dolar seviyesinde denge buldu. Ons altın haftanın ikinci işlem gününde en düşük 2.013 dolar seviyesini, en yüksek 2.018 dolar seviyesini test etti.

Yurtiçi piyasalarda gram altın ise haftaya 1.859 TL seviyesinden başladı ve 1.875 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın dün günü 1.869 TL seviyesinden kapattı. Yeni güne 1.871 TL seviyesinde giriş yapan gram altın, sabah saatlerinde 1.877 TL seviyesi ile rekor seviyesini de güncelledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.