Tunceli altın fiyatlarında yeni hafta rekor yükselişle başladı! Gram, çeyrek, tam altın kaç TL?

Tunceli altın fiyatlarında yeni hafta rekor yükselişle başladı! Gram, çeyrek, tam altın kaç TL?
Bir süredir yukarı yönlü hareket halinde olan altın, yeni haftaya da yükselişle giriş yaptı. Gram altın fiyatı rekor yükseliş ile 1.870 TL seviyesine merdiven dayarken, çeyrek altın fiyatları da 3.000 TL seviyesinin üzerine çıktı.

Altın yatırımcıları, yeni hafta açılışında altın fiyatlarını merakla araştırıyor. Tunceli altın fiyatlarında bir süredir devam eden yukarı yönlü hareketlilik, hafta açılışında da kendini gösterdi. Altın yatırımcılarının uzun süredir beklediği yükselişler kendini gösterirken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarının tamamladığı yönündeki değerlendirmeler altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Fed’in faiz artırımlarını tamamladığına ilişkin oluşan beklentiler ve küresel piyasaslarda doların zayıf seyri, ons altının güç kazanmasını sağladı. 16 Mayıs 2023 tarihinden bu yana ons altın fiyatı ilk kez 2018 yılındaki seviyelerini test etti ve yeni haftaya 2.006 dolar seviyesinde başladı. Peki Tunceli altın fiyatları yeni hafta açılışında ne kadar oldu? İşte detaylar…

ALTIN HAFTAYA REKORLA BAŞLADI

altin-tf7-k-cover.webp

Ons altın, Fed’in faiz artırımlarını tamamladığı yönünde oluşan beklenti ve küresel piyasalarda doların zayıflaması ile güç kazandı. Haftaya 2.006 dolar seviyesinde başlayan ons altın en düşük 2.000 dolar seviyesini gördü ve 2.010 dolar seviyesine kadar tırmandı.

Ons altındaki yükselişlerden destek alan gram altın ise güne 1.858 TL seviyesinde giriş yaptı ve gün içinde en düşük 1.855 TL seviyesini test etti. Gram altın böylece tarihinin en yüksek fiyat seviyesine de çıkmış oldu.

UZMANLARDAN ALTIN DEĞERLENDİRMELERİ

Bir diğer yandan ons altın için uzmanlar, destek seviyesinin 2.003 dolar seviyesinde, yukarıda direnç noktasının ise 2.021 dolar seviyesinde olduğunu, direncin kırılması halinde fiyatın 2.032 dolara kadar gidebileceğini ifade ediyor.

BU HAFTA HANGİ VERİLER TAKİP EDİLECEK?

Bu hafta varlık fiyatlarında ABD’den gelecek olan veriler takip edilecek. ABD ekonomisinin yüzde 2’lik enflasyon seviyesine gidip gitmeyeceğine ışık tutacak olan kişisel harcamalar, kişisel gelirler ve işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.