Tunceli’de sadece kimliğiyle başvuran kadınlara aylık 1.000 TL ödenecek! Kimler başvurabilir?

Tunceli’de sadece kimliğiyle başvuran kadınlara aylık 1.000 TL ödenecek! Kimler başvurabilir?
Türkiye’de, sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belgesini ibraz eden ve başvuruda bulunan kadınlara 1.000 TL ödeme yapacak.

Türkiye’de ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara, ihtiyaçlarına göre çeşitli başlıklar altında ayni ve nakdi destekler sunuluyor. Sosyal devlet anlayışı ile sunulan söz konusu destekler, dezavantajlı olduğu belirlenen kişilere sağlanıyor. Bu destekler arasında birçok yardım başlığı yer alırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara yönelik 1.000 TL’lik desteğini de duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere yönelik yapılan yardım ve destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda, kadınlara yönelik bir destek ödemesi de gündeme geldi. Belgesini ibraz eden ve başvuruda bulunan kadınlar, şartları karşılamaları halinde bu ödemelerden yararlanabilecek. Bakanlık, hazırlanan program dahilinde vatandaşlara düzenli nakit desteği sağlayacak. İşte detaylar…

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

aile-basina-5000-tl-yardim-parasi-veriliyor-mu-aile-bakanligindan-duyuru-yapildi-sonunda-netlik-kazandi-qytd.webp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara yönelik destek ödemesinde bulunuyor. Eşi vefat eden kadınlar, sadece kimlikle başvuruda bulunarak ayda 1.000 TL destek ödemesi alabilecek. Söz konusu ödemeler için başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

KİMLER DESTEK ÖDEMESİ ALABİLECEK?

Bakanlığın resmi web sitesinden yaptığı duyuruya göre, bakanlık eşini kaybetmiş ve sosyal destek almayan kadınlara düzenli olarak destek ödemesi yapacak. Başvuru şartlarının da belirtildiği duyuruya göre şartları karşılayan kadınlara aylık 1.000 TL nakit desteği sağlanacak. Vatandaşlar bunun için sadece kimlikle başvuruda bulunabilecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

3294 sayılı Kanun kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan 1.000 TL destek ödemesi, sadece nikahlı eşi ölen kadınlara sağlanacak. Resmi nikahı olmayan veya boşanmış olan kişiler, bu destek ödemelerinin dışında kalacak.

Başvuruda bulunmak isteyen kadınlar, gerekli şartları sağlamaları durumunda kimlikle başvuruda bulunarak 1.000 TL destek ödemelerinden yararlanabilecek. Ancak ödemeler 2 ayda bir yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.