TÜRK-İŞ'ten Asgari Ücrete İlişkin Çağrı: Enflasyonu Durdurun

TÜRK-İŞ'ten Asgari Ücrete İlişkin Çağrı: Enflasyonu Durdurun
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamalara ilişkin enflasyon değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyetin TÜRK-İŞ'i ziyaretinde, asgari ücrete dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Işıkhan'ın 2024 yılı için asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamasını hatırlatan Atalay, enflasyonun durdurulması gerektiğini vurguladı.

Atalay, "Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Enflasyonla Mücadele Öncelikli

Atalay'ın vurgusu, enflasyonla mücadelenin aciliyetine işaret ediyor. Enflasyonun durdurulmasıyla birlikte, vatandaşların alım gücünün artırılması için adımlar atılması gerektiğini belirtiyor. Bu çerçevede, asgari ücretin de enflasyonla uyumlu olarak belirlenmesi önem arz ediyor.

TÜRK-İŞ'in çağrısı, ekonomik istikrarın sağlanması ve vatandaşların refahının artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.