Üniversite öğrencileri dikkat! Bakanlık duyurdu... KYK burs ve kredi ödemeleri yatırılmaya başlandı

Üniversite öğrencileri dikkat! Bakanlık duyurdu... KYK burs ve kredi ödemeleri yatırılmaya başlandı
 hozathaber.com Muhabiri
Milyonlarca öğrenciyi kapsayan KYK ödeme hizmetlerine dair yeni bir duyuru yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ve kredi ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını bildirdi.

Ekonomik şartların ağırlaştığı şu günlerde eğitim hakkı dahi büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Özel okullarda rekor seviyelere yüksele kayıt ücretleri tepkilere sebep olurken devlet okullarına gidenler de artan ulaşım, yeme- içme ve kırtasiye masraflarından dert yanmaya başladı.

Piyasalarda gözlenen oynaklığa ve yüksek enflasyona bağlı olarak ağırlaşan hayat şartlarına karşı öğrencilere eğitimleri adına destek vermeye devam eden kamu kurumları, son dönemlerde arama motorlarına da sık sık onu olmaya başladı. Burs hizmetleri ve diğer destek kalemlerini yakın takip altına alan öğrencilere son olarak bakanlık tarafından bir açıklama geldi.

Öğrencilerin barınma, ulaşım ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına burs ve kredi desteği veren KYK, yeni ödemeler için bir tarih açıklamasında bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren kurum, ödemelerin bugün itibari ile öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlanmış olduğunu bildirdi.

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ İÇİN TAKVİM BELLİ OLDU

kyk-3.webp

2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı kapsamında KYK’ya burs ve kredi başvurusu yapmış olan öğrenciler için geçtiğimiz günlerde sonuçlar açıklandı. Kurumdan ödeme almaya hak kazanan öğrenciler için taahhütname onayı sürecinin de tamamlandığını belirten KYK, burs ücretlerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını müjdeledi.

KYK tarafından yapılan resmi açıklamaya göre burs ve kredi başvuruları olumlu sonuçlanmış olan öğrencilere bugün itibari ile ödeme yapılmaya başlandı. Ödemelerin öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapıldığını belirten kurum, ödeme tarihlerini şu şekilde sıraladı:

  • T.C. kimlik numarası 0 veya 2 ile bitenlere: 28 Kasım Salı (bugün)
  • T.C. kimlik numarası 4 veya 6 ile bitenlere: 29 Kasım Çarşamba
  • T.C. kimlik numarası 8 ile bitenlere: 30 Kasım Perşembe

KYK BURS VE KREDİ TUTARI NE KADAR?

Yetkililer tarafından alınan kararlar doğrultusunda KYK burs ve kredi ücreti güncellendi. Son açıklamaya göre öğrencilere 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca her ay 2 bin TL’lik destek verilecek.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.