2023'te 10 Milyondan Fazla Cihaza Kötü Amaçlı Yazılım Bulaştı!

2023'te 10 Milyondan Fazla Cihaza Kötü Amaçlı Yazılım Bulaştı!
 hozathaber.com Muhabiri
Kaspersky'nin 2023 raporu, siber saldırıların artış trendinde olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl en az 10 milyon cihaza kötü amaçlı yazılım bulaşırken, internet sitelerinin de tehlike altında olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın önde gelen siber güvenlik firmalarından Kaspersky, 2023 yılına ilişkin verilerini paylaştı ve siber tehditlerin artış trendinde olduğunu gözler önüne serdi. Rapora göre, geçtiğimiz yıl en az 10 milyon cihaza kötü amaçlı yazılım bulaştı ve son 3 yılda siber saldırılar %643 artış gösterdi.

Kaspersky yetkilileri, bu durumun ilerleyen dönemlerde daha da kötüleşeceğine inanıyorlar. Tahminlere göre, 2024 yılında en az 16 milyon cihaza kötü amaçlı yazılım bulaşacak. Bu durum, siber dünyada kendimizi korumanın her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini vurguluyor.

85e6bcaff6b25fd59ba5dccdaec1895aeac5b122.jpeg

Ayrıca, Kaspersky tarafından yapılan araştırmalar, internet sitelerinin de artık güvenli olmadığını gösterdi. Son 5 yılda, 443 bin adet internet sitesinin ele geçirildiği ortaya çıktı. Bu sitelerin büyük bölümü ".com" alan adına sahipti. Bu durum, internet kullanıcılarının dikkatli olması ve güvenliği ön planda tutması gerektiğini gösteriyor.

Türkiye'de ise siber tehditlerin boyutu oldukça endişe verici. WatchGuard Tehdit Laboratuvarı'nın araştırmasına göre, her saat Türkiye'de 115 siber saldırı gerçekleştiriliyor. Bu saldırıların önemli bir bölümü, "Gen. Variant" adı verilen kötü amaçlı yazılım aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin bu alandaki zorlu mücadelesi devam ederken, internet kullanıcılarının da güvenlik önlemlerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.