Açlık ve Yoksulluk Araştırması Sonuçları Açıklandı: Nisan Ayında Yoksulluk Sınırı Arttı

Açlık ve Yoksulluk Araştırması Sonuçları Açıklandı: Nisan Ayında Yoksulluk Sınırı Arttı
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu verilerine göre, açlık sınırının 19 bin 980 liraya gerilediği nisan ayında yoksulluk sınırı ise 925 lira artarak 58 bin 205 liraya çıktı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, açlık ve yoksulluk araştırması sonuçlarını açıkladı. Nisan ayında açlık sınırının sebze fiyatlarındaki mevsimlik düşüş nedeniyle 208 lira azalarak 19 bin 980 liraya gerilediği bildirildi. Ancak yoksulluk sınırı ise 925 lira artarak 58 bin 205 liraya çıktı.

Yıllık Artış Dikkat Çekiyor

Araştırmaya göre, yılın ilk dört aylık döneminde açlık sınırı 3 bin 403 lira, yoksulluk sınırı ise yüzde 11 bin 368 lira artış gösterdi.

Açlık ve Yoksulluk Sınırındaki Değişim

Nisanda açlık sınırının bir önceki aya göre 208 lira azalmasına rağmen, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamanın 1.134 liralık artışla 38 bin 316 liraya yükseldiği belirtildi. Her ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre 925 lira arttı.

Beslenme İçin Harcanan Tutarlar

Ankara'daki en fazla alışveriş yapılan marketlerden derlenen fiyatlara göre, dengeli beslenme için et, balık ve yumurtaya aylık olarak harcanması gereken tutarın nisanda bir önceki aya göre 257 lira artarak 5 bin 997 lira olduğu belirtildi.

Kuru bakliyat için yapılması gereken harcama ise önceki aya göre 11 lira, geçen yılın aynı ayına göre ise 173 liralık artışla 422 liraya yükseldi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun açıkladığı bu sonuçlar, ekonomik olarak zor bir dönemde olan vatandaşların yaşadığı sıkıntıları gözler önüne seriyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.