Avrupa'da Yazın Havalar Daha da Sıcak Olacak: Hepsi Hava Daha Temiz Diye

Avrupa'da Yazın Havalar Daha da Sıcak Olacak: Hepsi Hava Daha Temiz Diye
 hozathaber.com Muhabiri
Yeni bir araştırmaya göre bu yaz Avrupa'da hava sıcaklığı tahmin edilenden daha yüksek olacak. Durumun sebebi olarak ise temiz hava gösteriliyor.

Yeni bir araştırmaya göre, Avrupa'da bu yaz hava sıcaklıklarının tahmin edilenden daha yüksek olacağı belirtiliyor. Ancak bu kez sıcak hava suçlanmıyor, aksine temiz hava. Daha önceki tahminlerde hava temizliğinin dikkate alınmaması, gerçek sıcaklıklar ile tahminler arasında ciddi farklar oluşturmuş olabilir.

Avrupa Jeobilimciler Birliği'nin açıkladığı yeni araştırma, hava temizliğinin tahminlerde göz ardı edilmesinin, beklenen sıcaklık ile gerçek sıcaklık arasında önemli farklar yaratabileceğini ortaya koydu. Avrupalıların hayatlarını planlamak için hava tahminlerine büyük önem verdiği düşünüldüğünde, bu durumun önemli bir etkisi olabilir.

Araştırmacılar, temiz havanın sıcaklıkları etkilediğini ve bu durumun tahmin modellerinde sapmalara neden olduğunu belirttiler. 1980 ile 2022 arasındaki verileri karşılaştırdıklarında, beklenen sıcaklık ile gerçekleşen sıcaklık arasında 1 santigrat derecelik bir fark tespit ettiklerini ifade ettiler. Küresel ölçekte ise bu etkinin daha az olduğunu ve 0,5 santigrat derece olarak gerçekleştiğini gözlemlediler.

Şu anda kullanılan modellerde temiz havanın etkisinin değerlendirilip değerlendirilmediği bilinmemektedir. Ancak, daha yüksek sıcaklıklara karşı biraz daha hazırlıklı olmanın bir zararı olmadığı belirtiliyor. Temiz hava koşullarının sıcaklıklara olan etkisinin modellere dahil edilmesi için daha fazla araştırma ve zaman gerekebilir.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.