Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı!

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası'nın (İKB) 50. yıl dönümü dolayısıyla Riyad'da düzenlenen İKB Yıllık Toplantıları kapsamında "Guvernörler Diyaloğu-Türkiye" oturumunda konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede güçlü bir mali çerçeve oluşturduğunu ve kamu maliyesinin depremin etkilerine rağmen iyiye gittiğini vurguladı. Şimşek, Türkiye'nin kamu borç stokunun gelişmekte olan piyasaların ortalamasının yarısından daha az olduğunu belirterek mali disiplinin Orta Vadeli Programı'nın temel bileşenlerinden biri olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin kapsamlı bir yapısal reform gündemine sahip olduğunu dile getirerek, yapısal reform programlarının verimliliği artırmayı, rekabetçiliği geliştirmeyi ve potansiyel büyümeyi artırmayı amaçladığını söyledi. Programın güçlü, tutarlı ve güvenilir olduğunu belirten Şimşek, yatırımcı ilgisinin oldukça güçlü olduğunu ve programın iyi bir başlangıç yaptığını ifade etti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin ticaretteki yeni eğilimlerden faydalandığını ve küresel ticaretteki parçalanmanın Türkiye için bir avantaj oluşturduğunu belirtti. Türkiye'nin ticaretteki parçalanmadan fayda sağladığını kaydeden Şimşek, stratejik rekabet ve ticari parçalanmayla dost ülkelerden tedarikin yeni bir normal haline geldiğini ifade etti.

Ayrıca, Bakan Şimşek, Türkiye'nin yeşil ekonomi ve enerji dönüşümünde önemli adımlar attığını vurgulayarak, yenilenebilir enerjiye yatırımın bir gereklilik olduğunu belirtti. Türkiye'nin enerji ithalatına bağımlılığını azaltması durumunda cari açığın da düşebileceğini ifade eden Şimşek, bu konuda yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Son olarak, Bakan Şimşek küresel finansal koşulların gevşemesinin gelişmekte olan ekonomiler için itici bir güç olduğunu ve Türkiye'nin bu durumdan fayda sağlayabileceğini belirtti. Yüksek risk iştahının Türkiye gibi ülkeler için daha fazla yatırım çekme potansiyeli olduğunu ifade eden Şimşek, küresel büyüme için potansiyel destekleyici bir ortamın oluştuğunu ve Türkiye'nin bu ortamdan fayda sağlayabileceğini dile getirdi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.