Bakan Uraloğlu: Ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A tamamlandı

Bakan Uraloğlu: Ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A tamamlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın üretim ve test süreçlerinin başarıyla tamamlandığını ve haziran ayında Amerika’nın Florida eyaletindeki Space-X’in merkezine gönderileceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki başarısını gösteren bir haberi duyurdu. Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın montaj, entegrasyon ve testlerinin tamamlandığını belirtti. Bu önemli başarı, Türksat, Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi'nde gerçekleşti.

Bakan Uraloğlu, yörüngede görev yapacak uydunun "uçuş modeli"nin entegrasyon, sistem seviyesi testleri ve son hizalama ölçümlerinin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Uydunun fırlatma süreci ve uzay ortamında dayanıklılığı test edilerek, tüm koşullara uygun olduğu belirlendi. Haziran ayı başında özel bir uçakla Amerika'nın Florida eyaletindeki Space-X'in merkezine gönderilecek olan Türksat 6A'nın, temmuz ayında yörüngesine fırlatılacağı kaydedildi.

Türksat 6A'nın Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu platformunu geliştirmiş olacaklarını ifade etti. Projede yerli imkanlarla üretilen kritik bileşenlerin kullanılmasıyla, dışa bağımlılığın azalacağını ve Türkiye'nin haberleşme uydusu üretebilen az sayıdaki ülkeden biri olacağını belirtti. Türksat 6A'nın Türkiye'nin bölgesindeki ülkeler için de bir haberleşme uydusu üretim merkezi haline geleceğini dile getirdi. Bu önemli projenin ülke için ne kadar değerli olduğunu, bir haberleşme uydusunun maliyeti göz önüne alındığında daha iyi anlayabileceğini ekledi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.