Bakan Yerlikaya: 13 ilde çalışmalara başlayacağız

Bakan Yerlikaya: 13 ilde çalışmalara başlayacağız
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yerli ve milli üretim olan ekskavatörlerimizle öncelikle Karadeniz Bölgemizde, sel ve taşkınların yoğun olarak yaşandığı 13 ilimizde risk azaltma çalışmalarına başlayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nda gerçekleştirilen AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin neden olduğu afetlerin insanlığın ortak sorunu olduğunu vurguladı. Her geçen yıl artan iklim değişikliğinin sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel ve kasırgalar gibi afetlere yol açtığını belirten Yerlikaya, bu afetlerin can kayıplarını artırdığını, doğada geri dönüşü olmayan zararlara ve ekonomik kayıplara neden olduğunu ifade etti.

Yerlikaya, Türkiye'de iklim değişikliğinden kaynaklanan su kaynaklı afetlerin sıklığının arttığını ve bu afetlerin giderek büyüdüğünü dile getirdi. Geçen yıl yaşanan sel ve su baskınlarının sayısının dikkat çekici olduğunu aktaran Yerlikaya, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel ve su baskınlarının ciddi maddi kayıplara yol açtığını belirtti.

İklim değişikliği ve su kaynaklı afetlerin önlenmesi için yapılan harcamaların, afet sonrası yapılacak harcamalardan çok daha az olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, bu nedenle risk azaltma çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini vurguladı. İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanacak protokolle, sel ve taşkın öncesinde risk azaltma, müdahale ve iyileştirme çalışmalarında iş birliği yapılacağını açıkladı.

Yerlikaya ayrıca, sel ve taşkın risklerini azaltmak için derelerde temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vereceklerini, sel ve taşkınlarla ilgili farkındalık ve erken uyarı sistemlerini geliştireceklerini ifade etti. Türkiye'nin iklim değişikliği ve su kaynaklı afetlere karşı mücadelede devam edeceğini ve ilgili paydaşlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.