Balıklıgöl’de "gökbilim" gecesi gerçekleştirildi

Balıklıgöl’de "gökbilim" gecesi gerçekleştirildi
Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Platosunda gerçekleştirilen gökbilim gecesi gökyüzü tutkunları bir araya geldi.

Şanlıurfa Valiliği himayesinde gerçekleşen bu özel etkinlikte, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ve Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi'nin iş birliğiyle, gökyüzü tutkunları bir araya geldi. Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi (Şanlıurfa BİLSEM) öğrencileri ve halk için düzenlenen etkinlikte, yıldızların ve gezegenlerin doğuşu, gökyüzündeki farklı cisimlerin oluşumu ve hareketi hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı.

Sunumun ardından katılımcılara, gökyüzünü keşfetme fırsatı sunan keyifli ve bilgilendirici bir video gösterimi yapıldı. Bu videoda, gökyüzündeki yıldızların, galaksilerin ve diğer ilginç gök cisimlerinin nefes kesici görüntüleri izlendi.

Daha sonra, Dergâh Balıklıgöl Amfi Tiyatrosu'nda bir araya gelen katılımcılar, teleskoplar eşliğinde gökyüzünü inceledi. Yıldızların ve diğer gök cisimlerinin muhteşem görüntülerini keşfeden katılımcılar, doğanın ve bilimin büyülü dünyasına tanıklık etti. Bu etkinlik, görsel bir şölen sunarak astronomi tutkunları için unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.