Boş Vakitlerini Bilgisayarda Geçiren Erkeklerde "Ereksiyon Sorunu" Riski Daha Yüksek Olabilir

Boş Vakitlerini Bilgisayarda Geçiren Erkeklerde "Ereksiyon Sorunu" Riski Daha Yüksek Olabilir
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Bilim insanları, boş vakitlerini bilgisayar başında geçirmeyi tercih eden erkeklerde, genetik olarak ereksiyon olamama riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, boş vakitlerini bilgisayar başında geçirmeyi tercih eden erkeklerde genetik olarak ereksiyon sorunu riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu. İşte araştırmanın detayları:

  • Araştırmacılar, boş vakitlerinde televizyon izlemek, bilgisayarda zaman geçirmek, araba kullanmak gibi hareketsiz kaldıkları aktiviteler yapan erkeklerin genetik yapılarını inceledi.

  • 200 binden fazla erkeğin katıldığı çalışmada, bilgisayar başında zaman geçirmeyi tercih eden erkeklerde ilginç sonuçlar elde edildi.

19bf5b4f01bffe4a782595c1b4edf08522cc4d9e.jpeg

Bilgisayar başında zaman geçirmeyi tercih etmeye neden olan genetik yapı, ereksiyon sorunu riskini artırıyor. Bilgisayar başında geçen her 1,2 saatlik süre, ereksiyon sorunu riskinde 3,57 kat artışa neden oluyor.

  • Ancak benzer bir durum televizyon izlemek veya araba kullanmak gibi diğer aktivitelerde gözlemlenmedi.

  • Bilgisayar kullanımının depresyon, anksiyete veya damar sağlığı ile genetik düzeyde bağıntısı olmadığı ancak folikül-uyaran hormonlarının seviyesini azalttığı belirtildi. Bu hormonlar, cinsel gelişim ve üreme süreçlerinde önemli rol oynar.

  • Araştırmacılar, bilgisayar kullanımı ve ereksiyon sorunu arasında pozitif bir nedensel ilişki bulunduğunu belirtse de, bu ilişkinin daha ileri araştırmalarla netleştirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Sonuç olarak, bilgisayar başında geçirilen zamanın artmasıyla ereksiyon sorunu riskinin arttığı belirlenmiş olsa da bu durumun tam olarak nedenleri ve mekanizması daha fazla araştırma gerektirmektedir.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.