Cennet Hurmasının Sağlığa Olan Şaşırtıcı Faydaları!

Cennet Hurmasının Sağlığa Olan Şaşırtıcı Faydaları!
 hozathaber.com İnternet Editörü
Son dönemlerin popüler ve lezzetli meyvesi olan cennet hurması, hem taze hem de kurusuyla tüketilebiliyor.

Cennet hurmasının sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. İşte cennet hurmasının faydaları ve bebeklere verilme zamanı:

Görünümü itibariyle domatesi anımsatan cennet hurması, Diospyros türündeki ağaçlardan elde edilmektedir. Sonbaharda olgunlaşan cennet hurması, turuncu ve yumuşak bir dokuya sahip hale gelir. Yüksek lif içeriği sayesinde cennet hurması, içerdiği mineraller ve vitaminlerle oldukça besleyicidir. Cennet hurmasının sağlığımıza faydaları nelerdir?

  1. Kanseri Önlemede Etkilidir: Cennet hurması, karotenoidler ve flavonoidler bakımından zengin bir kaynaktır ve akciğer ile kolorektal kanser riskini azaltmada etkili rol oynar.

  2. Cilt Sağlığına Katkıda Bulunur: Cennet hurması içeriğinde birçok mineral ve vitamin barındırır. A vitamini, lutein, likopen ve kriptoksantin içeriği, kırışıklıkları geciktirir ve cilt lekelerinin oluşumunu önler. Ciltteki yağ dengesini sağlar ve cildi aydınlatır.

  3. Sindirim Sistemini Düzenler ve Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: B6 vitamini içeren cennet hurması, gaz ve şişkinlik şikayetlerini hafifletir. Yüksek lif içeriği, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler ve sindirim sistemi enfeksiyonlarını azaltır. Ayrıca, cennet hurması günlük C vitamini ihtiyacını karşılar, bu da beyaz kan hücrelerinin üretimini artırarak vücudu viral, bakteriyel ve toksinlere karşı savunmada etkilidir.

  4. Göz Sağlığına Katkıda Bulunur: Cennet hurması, A vitamini içeriği ile gözlerin sağlığını destekler. Katarakt ve sarı nokta gibi göz hastalıklarının riskini azaltabilir.

  5. Kalp Sağlığını Destekler: Antioksidanlar açısından zengin olan cennet hurması, oksidatif stresin etkilerini azaltarak diyabet, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıklar üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Tannik ve gallik asitler, yüksek tansiyon, inflamasyon ve yüksek kolesterole karşı koruyucu özellik taşır.

  6. Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Yüksek lif içeriği nedeniyle cennet hurması, kabızlık sorunlarını önler ve su tutulmasını azaltarak kilo verme sürecini kolaylaştırır.

KURU CENNET HURMASININ FAYDALARI: Cennet hurması, hem taze hem de kuru olarak tüketilebilmektedir. Kış aylarında sıkça tüketilen kuru cennet hurması, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yüksek tansiyon, diyabet gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

CENNET HURMASI BEBEKLERE NE ZAMAN VERİLMELİ? Alerjik olmayan ve vitamin ile mineral açısından zengin bir besin olan cennet hurması, bebekler tarafından da tüketilebilir. Bebeğinize cennet hurması püresi vermeye 8. aydan itibaren başlayabilirsiniz.

CENNET HURMASI PÜRESİ TARİFİ: 1 olgun cennet hurmasını soyun ve ezin. Üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek bebeğinize sunabilirsiniz. Bu besleyici bir ek gıda alternatifidir.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 29 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.