Çin, uzaktan algılama özellikli "Gaojin-3 01" uydusunu fırlattı

Çin, uzaktan algılama özellikli "Gaojin-3 01" uydusunu fırlattı
Çin, optik görüş dışında renk ve ısı tayflarında uzaktan algılama özelliği bulunan "Gaojin" sınıfı yer gözlem uydusunu uzaya gönderdi.

Çin'in haber ajansı Xinhua'nın bildirdiğine göre, "Gaojin-3 01" uydusu, ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden Long March 2D roketiyle başarıyla fırlatıldı. Uydunun, planlanan yörünge konumuna yerleştiği açıklandı.

Bu fırlatma, Long March roketleriyle gerçekleştirilen 516'ncı taşıma görevi oldu. Çin Uzay Teknolojisi Akademisi tarafından geliştirilen Gaojin uyduları, yüksek çözünürlüklü yer gözlemleri yapmak üzere tasarlandı. "SuperView" olarak da bilinen Gaojin uyduları, yüksek çözünürlüklü optik görüntülerin yanı sıra kromatik dalga boylarını da algılayarak ısı, yoğunluk gibi verileri kaydedebiliyor.

Gaojin-1 takımına ait iki uydu 2016'da, diğer iki uydu ise 2018'de uzaya gönderilmişti. Gaojin-2 uydu ağı için ise 2022'de iki uydu fırlatılmıştı. Bu uydular, dijital tarım, kentsel bilgi modellemesi, kadastro ve haritalandırma gibi alanlarda kullanılarak mevcut çalışma alanlarındaki ihtiyaçlara yanıt verecekleri ifade edildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.