Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Yıl Aradan Sonra Tarihi Ziyaret İçin Irak'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Yıl Aradan Sonra Tarihi Ziyaret İçin Irak'ta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi ziyarette bulunuyor. Erdoğan'ın ziyareti, Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Türkiye'nin Irak'a gerçekleştirdiği tarihi ziyaret kapsamında Bağdat'a adım attı. Erdoğan, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı ve ardından Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile görüşmek üzere Bağdat Sarayı'na geçti.

''Ziyaretin Önemi ve Gündemi''

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Erdoğan'ın ziyareti, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve bölgesel işbirliğinin artırılması açısından büyük bir önem taşıyor. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleler, terörle mücadele ve ticaret gibi konular ele alınacak.

cumhurbaskani-erdogan-irakta.jpg

Görüşmelerde Neler Konuşuldu?

Erdoğan'ın, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki beklentileri ve bölgedeki istikrarın sağlanması için yapılabilecekler üzerinde duruldu. Ayrıca, Irak'ın Türkmenlerin haklarını koruması ve Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerekliliği vurgulandı.

''İkinci Aşamada Başbakan Sudani İle Görüşme''

Erdoğan, ziyaretin ikinci aşamasında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Irak arasındaki işbirliğinin artırılması ve bölgesel meselelere ilişkin ortak çözüm yolları ele alındı.

cumhurbaskani-erdogan-yillar-sonra-irakta.jpg

Erdoğan'ın Irak ziyareti, bölgede barış, istikrar ve işbirliğinin sağlanması açısından yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. İki ülke arasındaki diyalog ve işbirliğinin daha da güçlenmesi, bölgesel istikrarın tesis edilmesine büyük katkı sağlayacak.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.