Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamın durdurulması ve acil ateşkesin sağlanması büyük önem taşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamın durdurulması ve acil ateşkesin sağlanması büyük önem taşıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin ortak basın toplantısında yaptıkları açıklamalar önemli mesajlar içeriyordu.

Erdoğan, AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye ile AB ilişkilerinin hakkaniyet ve stratejik bir perspektiften ele alınması çağrısında bulundu. İkili ilişkilerin geçmişine değinen Erdoğan, Türkiye ile Hollanda arasındaki işbirliğinin derinleşmekte olduğunu ve ticari ilişkilerin güçlendiğini belirtti. Terörle mücadelede Türkiye'nin verdiği ağır bedellere de dikkat çeken Erdoğan, teröre müsamaha gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.

Rutte ise Türkiye'nin Gazze ve Ukrayna konularında önemli bir rol oynadığını ifade etti. Türkiye'nin jeopolitik olarak etkili bir aktör olduğunu vurgulayan Rutte, NATO'nun güney kanadının Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirtti ve NATO Genel Sekreterliği'ne aday olduğunu açıkladı.

Bu toplantı, Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konuların da ele alındığı önemli bir diyalog ortamı sağladı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.