Dağlık Alanda Kaybolan İnek 15 Gün Sonunda Bulundu

Dağlık Alanda Kaybolan İnek 15 Gün Sonunda Bulundu
Bayburt'ta ahıra götürüldüğü sırada kaçan ineğin yeri 15 gün sonra dron yardımıyla tespit edildi.

Şehir merkezine bağlı Yeşilyurt köyünde yaşanan olayda, Asef Akbal'ın 21 Mart'ta otlaktan ahıra götürmeye çalıştığı inek aniden dağlık alana doğru kaçtı. Gözden kaybolan hayvanı bulmak için köylülerle birlikte bölgeyi arayan Akbal, sonuç alamadı. Ancak, aramalara ailesiyle birlikte devam eden Akbal, çevredeki köy sakinlerine de ineğinin kaybolduğu bilgisini iletti.

İneğin kaybolduğu bölgeye 15 kilometre uzaklıktaki Güder köyünde görüldüğünü öğrenen Akbal, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Ekipler, drone ile ineğin yerini tespit ederek dere yatağında bitkin düşmüş halde buldu. Yaklaşık 15 günün ardından sahibine teslim edilen inek, yoğun aramalar sonucunda kurtarıldı.

Asef Akbal, 15 gündür dağlarda ineğin peşinde dolaştıklarını belirterek, aramalar sırasında zaman zaman hayvanı gördüklerini ancak bir türlü yakalayamadıklarını ifade etti. Akbal, "Hayvan 15 günde dağlarda yaklaşık 100 kilometre yol dolaştı. Yaban hayvanlarıyla büyük ihtimalle mücadele vermiş. Sağ olsun görevliler geldi, drone ile bulduk ve yakaladık. Oldukça bitkin düşmüştü, telef olmasın diye bulunduğu yerde kestik" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen ise hayvanın Güder köyünde görüldüğü ihbarı üzerine ekiplerle bölgeye ulaştıklarını belirterek, "Ekiplerimizle sahada yaptığımız çalışmanın sonrasında bir dere yatağında olduğunu gördük. Hayvan 15 gündür sahada olması dolayısıyla bitkin düşmüştü. Yakaladık ve sahibine teslim ettik" diye konuştu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.