Dünyanın En Güçlü Böceği Olarak Bilinen Gergedan Böceği, Doğaya Geri Bırakıldı

Dünyanın En Güçlü Böceği Olarak Bilinen Gergedan Böceği,  Doğaya Geri Bırakıldı
 hozathaber.com Muhabiri
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nadir rastlanan bir gergedan böceği keşfedildi. Köylü, internet araştırmasıyla böceğin dünyanın en güçlü böceği olduğunu ve değerinin 90 bin dolar olduğunu öğrendi.

Hakkari'nin doğal yaşamında ender rastlanan bir olay, Yüksekova ilçesine bağlı Bataklık köyünde yaşandı. Turan Erci adlı köylü, dün sabah ağaç keserken bir gergedan böceği fark etti. Araştırma yaparak böceğin dünyanın en güçlü böceği olduğunu ve 90 bin dolar değerinde olduğunu öğrendi.

''Dünyanın En Güçlü Böceği''

Turan Erci, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti: "Dün sabah ağaç kestiğimiz esnada ağaç kütüğünün içinde bulduk. Ne böceği olduğunu ilk etapta kestiremedik. Daha sonra böceği internet üzerinden araştırınca bunun Asya kıtasında ormanlık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan gergedan böceği olduğunu öğrendik."

Gergedan böceğinin nadirliği ve gücü, Turan Erci'yi internet araştırmasına yönlendirdi. Erci, böceğin değerinin 90 bin dolar olduğunu öğrendiğini belirtirken, "Kendi ağırlığının yüzlerce katını taşıyabilen bir böcek türü. Biz böceği tekrar doğal yaşam alanına bıraktık" şeklinde konuştu.

kara-hamam-bocegi.jpg

Gergedan böceğinin nadir görülen türler arasında olması ve doğal yaşamın korunması adına yapılan bu hareket takdire şayan. Turan Erci'nin duyarlılığı ve bilinçli davranışı, doğal dengenin korunmasına katkı sağlıyor.

Bu olay, doğanın sunduğu sürprizlerin ve nadir görülen canlı türlerinin keşfinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.