EKPSS kura usulüyle yerleştirmeler için başvurular başladı

EKPSS kura usulüyle yerleştirmeler için başvurular başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura usulüyle kamu kurumlarına yerleştirmeler için başvuru süreci başladı.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacak.

Bu kura için başvuru yapabilecek adaylar, ilkokul/ortaokul/ilköğretim veya özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya bu okullardan EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.

Başvurular 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan ve sistemde engel bilgisi bulunmayan adayların, başvuru yapmadan önce bulunduğu adres ilindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden engel grubunu belirtir onaylı "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" belgesini edinmeleri gerekmektedir.

Başvurular, 21 Mayıs 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapılabilecektir.

Başvuruları kabul edilecek adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan ve en az yüzde 40 ve üzerinde engelli olan adaylardır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.