Elon Musk'tan şaşırtıcı yapay zeka açıklaması

Elon Musk'tan şaşırtıcı yapay zeka açıklaması
Elon Musk, yapay zeka teknolojisinin geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, yapay zekanın yakın gelecekte insan zekasını geçeceğini iddia etti.

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve X'in lideri olarak, yapay zekanın insan zekasını aşabileceği bir seviyeye geleceğini öngördüğünü dile getirdi. Yapay genel zeka olarak adlandırılan bu tür yazılımların, insanların yapabildiği her şeyi anlayabilen ve gerçekleştirebilen, aynı zamanda kendi kendini öğrenme yeteneğine sahip olan yazılımlar olduğunu belirtti. Musk, tahminen 2025 veya 2026'da bu yapay zekanın insan zekasını aşacağını öne sürdü.

Ancak, Musk aynı zamanda ileri düzeydeki çip eksikliğinin yapay zeka botu Grok'un ilerlemesini engellediğini ve gelecek bir veya iki yıl içinde elektrik tedarikinin yapay zeka gelişimi için kritik bir faktör olacağını vurguladı.

Ayrıca, elektrikli araç sektörüne de değinen Musk, Çinli şirketlerin Tesla'nın en önemli rakibi haline geldiğini ifade etti. Bu açıklamalar, yapay zeka ve elektrikli araç teknolojilerindeki ilerlemelerin ve rekabetin gelecekteki yönelimlerini belirlemede önemli bir role sahip olduğunu gösteriyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.