GİB: Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatıldı

GİB: Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatıldı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024'e uzattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller için mücbir sebep hali süresinin uzatıldığını duyurdu. Bazı illerdeki kolaylaştırıcı uygulamaların süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklamada, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için son tarihin 30 Nisan 2024'ten 31 Ağustos 2024'e kadar uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden etkilenen yerlerde mükellefiyet kaydı bulunanların, vergi kanunları uygulaması bakımından 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren mücbir sebep halinde kabul edildiği ve bu durumun 6 Şubat 2023 tarihinden mücbir sebep halinin sona ereceği tarihe kadar geçerli olduğu ifade edildi.

Mücbir Sebep Halinin Süresi Uzatıldı

Mücbir sebep halinin süresinin son kez uzatıldığı ve 31 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken, bu süre içerisinde mükelleflerin vergi beyannameleri ve bildirimlerini vermelerine olanak tanınacağı vurgulandı.

Bu uzatma, depremin etkilerini hala hisseden vatandaşların vergi yükümlülüklerini yerine getirmelerindeki zorlukları hafifletmek amacıyla yapılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.