Google Haritalar: Sürdürülebilir Yolculuklar İçin Yeni Özellikler!

Google Haritalar: Sürdürülebilir Yolculuklar İçin Yeni Özellikler!
 hozathaber.com İnternet Editörü
Google'ın blog gönderisine göre Google Haritalar'da belirli durumlarda araç yolculuklarına alternatif toplu taşıma ya da yürüyüş yolları önerilecek.

Günümüzde navigasyon sistemleri, yolculuklarımızı kolaylaştırırken aynı zamanda daha fazla araç trafiği ve karbon salınımına da yol açabiliyor. Bu nedenle Google, Google Haritalar üzerinde yapılan değişikliklerle yürüme ve toplu taşıma kullanımını teşvik etmeye başlıyor.

Google'ın blog gönderisine göre, Google Haritalar artık belirli durumlarda araç yolculuklarına alternatif olarak toplu taşıma veya yürüyüş rotaları öneriyor. Örneğin, Beşiktaş'tan Kadıköy'e gitmek isteyen bir sürücü, sürüş rotasına ek olarak vapura binmek gibi alternatiflerle de bilgilendirilecek.

Bu yeni özellik, seyahat süreleri kısa ve yolculuğun pratik olduğu durumlarda kullanıcılarına alternatif rotalar sunacak. Alternatif rotalar, kullanıcılara "Also consider (Göz önünde bulundurun)" adlı bir kart aracılığıyla erişilebilir olacak. Kart ayrıca bu alternatif rotaların araç sürmekten daha hızlı olup olmadığını da gösterecek.

Google'ın amacı, bu yenilik sayesinde karbon emisyonunu azaltmaya yardımcı olmak. Bu özelliğin kullanıma sunulacağı ilk 15 şehir arasında Amsterdam, Barselona, Londra, Montreal, Paris, Roma, Sydney ve diğerleri bulunuyor. Ayrıca Google Haritalar, uzun mesafe otobüs ve tren seferleri hakkında da bilgi sağlayarak kullanıcıların daha sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini tercih etmelerine yardımcı olacak.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.